Header Bar

LOVE FOR NATURE

Συχνές Ερωτήσεις

Έχουν δοκιμαστεί σε ζώα;

Τα προϊόντα VELVET Love for Nature, υπόκεινται, όπως όλα τα καλλυντικά προϊόντα στις απαιτήσεις που ορίζει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα καλλυντικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1223/2009, από 11 Μαρτίου 2013 έχει απαγορευτεί η διάθεση στην αγορά καλλυντικών προϊόντων των οποίων η τελική σύνθεση, τα συστατικά ή οι συνδυασμοί συστατικών έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Τα προϊόντα VELVET Love for Nature δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Τι ενέργειες κάνει η εταιρεία Nilo για την προστασία του περιβάλλοντος;

Ο Όμιλος NILO ανταποκρίνεται στις σημερινές παγκόσμιες απαιτήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενσωματώνοντας λύσεις στην γενικότερη στρατηγική του ομίλου, αλλά και στις επιμέρους λειτουργίες και πρακτικές του.

Η αποτελεσματικότερη χρήση ενέργειας και φυσικών πόρων, η ελαχιστοποίηση παραγωγής αποβλήτων και η ορθολογική διαχείρισή τους, η παραγωγή προϊόντων πιο φιλικών προς το περιβάλλον, είναι σημαντικές δεσμεύσεις μας απέναντι στις σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Ο σχεδιασμός και η λειτουργία των ιδιόκτητων παραγωγικών μονάδων υιοθετεί τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως τη χρήση βιοαποδομήσιμων α’ ύλών που δε βιοσυσσωρεύονται στο περιβάλλον και την εφαρμογή συστήματος ανακύκλωσης εντός της εταιρείας καθώς και σε συνεργασία με εξωτερικές εταιρείες ανακύκλωσης.

Οι πλαστικοί κόκκοι απολέπισης μολύνουν τους υδροφόρους ορίζοντες και αποτελούν δυνητική απειλή για τη δημόσια υγεία.

Οι πλαστικοί κόκκοι απολέπισης είναι μικροσφαιρίδια κυρίως από πολυαιθυλένιο (ΡΕ) και πολυπροπυλένιο (PP), που χρησιμοποιούνται ως απολεπιστικά σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας, όπως απολέπιση σώματος, καθαριστικά και οδοντόκρεμες.

Μόλις ορατά με γυμνό μάτι, αυτά τα πλαστικά σφαιρίδια ρέουν κατ ‘ευθείαν από τα σιφώνια του μπάνιου στα συστήματα αποχέτευσης και ξεφεύγουν από τα συστήματα επεξεργασίας νερού.

Δεν είναι βιοδιασπώμενα, είναι αδύνατον να αφαιρεθούν, κι έτσι καταλήγουν σε λίμνες, ποτάμια και τελικά στις θάλασσες και τους ωκεανούς.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι, στην Αμερική και μόνο, πάνω από οκτώ τρισεκατομμύρια από αυτά τα μικροσφαιρίδια – αρκετά για να καλύψουν 300 γήπεδα τένις – εισάγονται στις ροές νερού κάθε μέρα! Συχνά εκλαμβάνονται ως τροφή, που απορροφάται από τη θαλάσσια ζωή και περνούν κατά μήκος της θαλάσσιας τροφικής αλυσίδας. Αν και η έκταση της ζημίας δεν είναι γνωστή προς το παρόν, το πρόβλημα έχει τεράστιες επιπτώσεις όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Έχει ερευνηθεί και τεκμηριωθεί ότι τα φυσικά προϊόντα δεν προκαλούν οποιουσδήποτε ερεθισμούς;

Έχουν γίνει δερματολογικοί έλεγχοι;

Όλα τα προϊόντα της σειράς VELVET Love for Nature έχουν περάσει με επιτυχία τα τεστ δερματολογικού ελέγχου από ανεξάρτητα πιστοποιημένα εξωτερικά εργαστήρια σε συνεργασία με δερματολόγους και έχει τεκμηριωθεί ότι δεν προκαλούν ερεθισμό του δέρματος.

Επιπλέον, τα προϊόντα που προορίζονται για χρήση στο πρόσωπο και τα μάτια είναι οφθαλμολογικά ελεγμένα και δεν ερεθίζουν τα μάτια.

Είναι υπό-αλλεργικά, έχουν ελεγχθεί; Τι αλλεργιογόνα περιέχουν;

Η πρόκληση της NILO ήταν να δημιουργήσει μια σειρά φυσικών καλλυντικών, των οποίων η καλλυντικοτεχνική μορφή να μην υστερεί σε τίποτα σε σχέση με τα συμβατικά προϊόντα.

Ο καταναλωτής που είναι ευαισθητοποιημένος και έχει στραφεί στη χρήση φυσικών καλλυντικών είχε συνηθίσει να συμβιβάζεται με λιγότερο αποδεκτές υφές και λιγότερο ελκυστικά αρώματα στο βωμό της φυσικότητας.

Η επιστημονική μας ομάδα θέλησε να καταρρίψει αυτόν τον μύθο και δημιούργησε μια σειρά προϊόντων με υψηλό ποσοστό φυσικότητας και παράλληλα με υψηλή αποτελεσματικότητα, με βελούδινες μη λιπαρές υφές και έντονες, φρέσκιες, δροσερές νότες αρωμάτων.

Έχοντας μελετήσει τις παγκόσμιες τάσεις της αγοράς, επιλέξαμε, έπειτα από σειρά εσωτερικών αξιολογήσεων και ερωτηματολογίων σε καταναλωτές ,να αναπτύξουμε τα περισσότερα προϊόντα της σειράς VELVET Love for Nature με αρώματα που περιέχουν αλλεργιογόνα και τα οποία αναγράφονται στην ετικέτα, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Παράλληλα, όλα τα προϊόντα έχουν περάσει τους δερματολογικούς ελέγχους, γεγονός που διασφαλίζει ακόμη περισσότερο την ανεκτικότητά τους από την επιδερμίδα.

Επιλέξαμε ωστόσο, να αναπτύξουμε τη σειρά οργανικό σταφύλι & μαστίχα με έλαιο Αβησσυνίας με άρωμα χωρίς αλλεργιογόνα, ώστε να ικανοποιήσουμε και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.

Εάν ένα άτομο έχει αναπτυγμένη ακμή, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει;

Τα προϊόντα VELVET Love for Nature περιέχουν ήπιους καθαριστικούς παράγοντες οι οποίοι δεν ξηραίνουν το δέρμα. Επιπλέον, δεν περιέχουν σιλικόνες οι οποίες έχουν κατηγορηθεί ότι φράσουν τους πόρους του δέρματος.

Ένα άτομο με ανεπτυγμένη ακμή μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αφρό και το gel καθαρισμού προσώπου για ήπιο καθαρισμό, ωστόσο ο δερματολόγος είναι ο πλέον κατάλληλος για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ακμής.

Πλαστικοί κόκκοι απολέπισης

Οι πλαστικοί κόκκοι απολέπισης είναι μικροσφαιρίδια -κυρίως από πολυαιθυλένιο (ΡΕ) και πολυπροπυλένιο (PP)- που χρησιμοποιούνται ως απολεπιστικά σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας, όπως απολέπιση σώματος, καθαριστικά και οδοντόκρεμες.
Μόλις ορατά με γυμνό μάτι, αυτά τα πλαστικά σφαιρίδια ρέουν κατ ‘ευθείαν από τα σιφώνια του μπάνιου στα συστήματα αποχέτευσης και ξεφεύγουν από τα συστήματα επεξεργασίας νερού. Δεν είναι βιοδιασπώμενα, είναι αδύνατον να αφαιρεθούν, κι έτσι καταλήγουν σε λίμνες και ποτάμια, και τελικά στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι στην Αμερική και μόνο, πάνω από οκτώ τρισεκατομμύρια από αυτά τα μικροσφαιρίδια -αρκετά για να καλύψουν 300 γήπεδα τένις- εισάγονται στις ροές νερού κάθε μέρα! Συχνά εκλαμβάνονται ως τροφή, που απορροφάται από τη θαλάσσια ζωή και περνούν κατά μήκος της θαλάσσιας τροφικής αλυσίδας.
Αν και η έκταση της ζημιάς δεν είναι γνωστή προς το παρόν, το πρόβλημα έχει τεράστιες επιπτώσεις όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Πόσο καιρό διατηρούνται τα φυσικά καλλυντικά χωρίς συντηρητικά;

Κάθε καλλυντικό προϊόν που είναι ασυντήρητο, αποτελεί υπόστρωμα για την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Επιπλέον, ο χρόνος ζωής των καλλυντικών χωρίς συντηρητικά είναι ελάχιστος, απαιτούν ιδιαίτερη συσκευασία (airless) με αυξημένο κόστος στα κρεμικά προϊόντα περιποίησης προσώπου και ταυτόχρονα αυτά τα προϊόντα απαιτούν ιδιαίτερες συνθήκες αποθήκευσης τόσο κατά τη διανομή τους όσο και κατά τη χρήση τους από τους καταναλωτές (π.χ. διατήρηση στο ψυγείο, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και σε συγκεκριμένες συνθήκες υγρασίας). Ο χρόνος ζωής στα κρεμικά προϊόντα τις περισσότερες φορές δεν ξεπερνά τους 3 μήνες.

Η εταιρεία NILO, έχοντας ως κύριο μέλημά της την ασφάλεια των προϊόντων και των καταναλωτών, έχει επιλέξει με ιδιαίτερη προσοχή τα συστήματα συντήρησης των προϊόντων της σειράς VELVET Love for Nature και έχει διενεργήσει σε ανεξάρτητα εξωτερικά εργαστήρια ελέγχους που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της συντήρησης των προϊόντων.

Τα συστήματα συντήρησης που έχουν επιλεγεί είναι αποδεκτά από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποφεύγοντας συστατικά που κατά καιρούς έχουν ενοχοποιηθεί (όπως parabens). Ο χρόνος ζωής των προϊόντων έπειτα από τους ελέγχους σταθερότητας που έχουν διενεργηθεί είναι 12 μήνες μετά το άνοιγμα και > 30 μήνες κατά την παραμονή τους στο ράφι.

Τα φυσικά καλλυντικά είναι το ίδιο δραστικά με τα συνθετικά;

Τα φυσικά καλλυντικά μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα συνθετικά και αυτό έχει να κάνει με τη σύνθεση και τη διαδικασία ανάπτυξής τους καθώς και με την επιλογή των κατάλληλων φυσικών δραστικών μορίων.

Τα προϊόντα VELVET Love for Nature περιέχουν δραστικά μόρια φυσικής προέλευσης που έχουν προσεκτικά επιλεγεί και έχουν διενεργηθεί τυφλά τεστ αξιολόγησης από εθελοντές για τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας των προϊόντων κατά τη διαδικασία ανάπτυξής τους.

Από ποιους οργανισμούς έχουν ελεγχθεί;

Τα προϊόντα VELVET Love for Nature έχουν ελεγχθεί από ανεξάρτητα πιστοποιημένα εξωτερικά εργαστήρια ως προς την ανεκτικότητα από την επιδερμίδα (δερματολογικά ελεγμένα), ως προς τον ερεθισμό στα μάτια (οφθαλμολογικά ελεγμένα) και ως προς την αποτελεσματικότητα της ενυδάτωσης στα κρεμικά προϊόντα περιποίησης του σώματος.

Γιατί είναι πιο ακριβά από τα συνθετικά προϊόντα;

Το αυξημένο κόστος των φυσικών καλλυντικών οφείλεται κατά κύριο λόγο στο αυξημένο κόστος των συστατικών που περιέχουν. Τα συστατικά που περιέχουν δεν είναι ευρέως διαδεδομένα, είναι φυσικής προέλευσης αποστάγματα και εκχυλίσματα από πιστοποιημένες οργανικές καλλιέργειες και το κόστος παραγωγής τους είναι αυξημένο σε σχέση με τις συνθετικές πρώτες ύλες που προέρχονται από πετροχημικά προϊόντα.

Σε ποιες ηλικίες έχουν δοκιμαστεί;

Τα προϊόντα VELVET Love for Nature έχουν δοκιμαστεί σε υγιείς ενήλικες από 20 ως 60 ετών.

Τα φυσικά προϊόντα διεισδύουν σε βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας; Έχει αποδειχθεί;

Αν η κεράτινη στοιβάδα είναι καλά δομημένη, κανένα καλλυντικό δεν μπορεί να διεισδύσει, εκτός κι αν έχει φορμουλαριστεί ειδικά για να διασπά την κεράτινη στοιβάδα, οπότε σε αυτή την περίπτωση περνάμε στην κατηγορία του φαρμάκου.

Τα καλλυντικά εξ’ ορισμού πρέπει να δρουν στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας και να μη διεισδύουν στα βαθύτερα, διότι υπάρχει ο κίνδυνος οι δραστικές ουσίες να περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος και τότε το προϊόν ανήκει στα φάρμακα και υπόκεινται σε τελείως διαφορετικούς ελέγχους.

Ποια είναι τα πιο κατάλληλα προϊόντα για τον καθαρισμό του προσώπου ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και ποια είναι η σωστή σειρά χρήσης τους;

Το gel καθαρισμού, ο αφρός καθαρισμού και το γαλάκτωμα καθαρισμού είναι προϊόντα ντεμακιγιάζ, απαραίτητα για την καθημερινή φροντίδα καθαρισμού του προσώπου. Ωστόσο, συχνά επικρατεί μία σύγχυση σχετικά με τη σωστή επιλογή των προϊόντων καθαρισμού και περιποίησης προσώπου τόσο ανάμεσα στο gel καθαρισμού και το γαλάκτωμα καθαρισμού όσο και στη σωστή χρήση της τονωτικής λοσιόν.

Το gel καθαρισμού είναι η κατάλληλη επιλογή για λιπαρές επιδερμίδες, διότι ρυθμίζει τη λιπαρότητα του δέρματος, αφαιρώντας το σμήγμα που πιθανόν να έχει συσσωρευτεί στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Ο αφρός καθαρισμού μπορεί να αντικαταστήσει το gel καθαρισμού ανάλογα με την προτίμηση στην υφή του προϊόντος, διότι δεν απαιτεί τρίψιμο και καθαρίζει απαλά αφήνοντας βελούδινη αίσθηση στο δέρμα.

Το γαλάκτωμα καθαρισμού είναι προτιμότερο για ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες, χωρίς να απαγορεύεται και σε αυτή την περίπτωση να χρησιμοποιηθεί το gel ή ο αφρός καθαρισμού, συνοδευόμενο πάντα από την ενυδατική κρέμα προσώπου. Σχετικά με την τονωτική λοσιόν, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι είναι υποχρεωτική μετά από το γαλάκτωμα καθαρισμού για την αφαίρεση τυχόν υπολειμμάτων. Οι αισθητικοί μάλιστα λένε πως όταν δεν αφαιρείται το γαλάκτωμα με τονωτική λοσιόν είναι σαν να πλένουμε τα χέρια μας χωρίς να τα ξεβγάζουμε. Με λίγα λόγια γαλάκτωμα καθαρισμού και τονωτική λοσιόν πάνε μαζί χωρίς κανείς να απαγορεύει να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια και το gel ή ο αφρός καθαρισμού.

Επίσης, η τονωτική λοσιόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά το gel καθαρισμού ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνη της πριν από την ενυδατική κρέμα προσώπου. Η τονωτική λοσιόν τονώνει και αναζωογονεί, συσφίγγει τους διεσταλμένους πόρους ενώ διατηρεί την επιδερμίδα φρέσκια, υγιή και ματ.

Τα απολεπιστικά προϊόντα προσώπου ενδείκνυνται για χρήση 1-2 φορές την εβδομάδα για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Παρόλο που το δέρμα συνεχώς αποβάλλει νεκρά κύτταρα, μερικές φορές τα νεκρά κύτταρα του δέρματος συσσωρεύονται και φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας, στην οποία δίνουν μια τραχιά υφή. Με τη χρήση του gel απολέπισης προσώπου η επιδερμίδα καθαρίζει σε βάθος και γίνεται βελούδινα απαλή.

Οι κυβερνήσεις παγκοσμίως και η βιομηχανία έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν δράση.

Τον Δεκέμβριο του 2015, ο Πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε νομοσχέδιο που απαγορεύει την παρασκευή προϊόντων προσωπικής φροντίδας που περιέχουν πλαστικά μικροσφαιρίδια, όπως απολεπιστικά προσώπου και οδοντόκρεμες.
Αρκετές ομοσπονδιακές κυβερνήσεις, καθώς και μια σειρά από χώρες -συμπεριλαμβανομένης της Δανίας, της Αγγλίας και της Αυστραλίας- εργάζονται με τη βιομηχανία για να επιτευχθεί μια εθελοντική σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μικροσφαιριδίων στα καλλυντικά και τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης στο εγγύς μέλλον.
Ακόμη πιο πρόσφατα, ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την ευρωπαϊκή νομοθεσία των καλλυντικών (Cosmetics Europe) δήλωσε δημοσίως ότι «θα διακόψει τις χρήσεις σε καλλυντικά που είναι πιο πιθανό να καταλήξουν στο υδάτινο περιβάλλον και για τα οποία υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις», εκδίδοντας μία σύσταση προς τις εταιρίες του κλάδου, έτσι ώστε να θέσει τέλος στη χρήση των πλαστικών μικροσφαιριδίων στα εκπλενόμενα καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας για τους σκοπούς της απολέπισης και καθαρισμού.
Μια σειρά από εταιρείες-γίγαντες στον τομέα των καλλυντικών, καθώς και αρκετές εταιρείες λιανικής

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ακολουθήστε μας
Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας στα social networks, για να παρακολουθείτε τα νέα μας!